Ölüme, Ölene ve Bize Dair Sorular
bySevdiğimiz biri ölünce, onunla olan anılarımız mı içimizi daha çok acıtır, birlikte kurduğumuz hayaller mi? Yaşarken ona söylediklerimizi ve söyleyemediklerimizi pişmanlık terazisinde tartsak, hangisi…
Sevdiğimiz biri ölünce, onunla olan anılarımız mı içimizi daha çok acıtır, birlikte kurduğumuz hayaller mi? Yaşarken ona söylediklerimizi ve söyleyemediklerimizi pişmanlık terazisinde tartsak, hangisi…
Öğretmen ödev vermiş. Daha doğrusu ceza. Deftere yüz kere “Bir daha arkadaşıma vurmayacağım.” yazılacak. Tam yüz defa. İşin yoksa şimdi yaz dur. Of of!…
Müdana etmeden yaşamak ne kadar mümkün? Birçok klasik roman ve öykünün anlatmak istediği tonlarca kelimenin toplamı olarak müdana Arapça müdahanat kelimesiyle akrabadır. Ancak ne…
2500 yıllık felsefe tarihini bir skandal olarak niteleyen düşünürden beri felsefeyle ilgili görüşler biraz daha farklı bir yöne doğru gitmesi gerekirdi. Ancak bu durum…
En sevdiğim oyundu saklambaç. Çünkü bir yerlerden, herkesten saklanabileceğim en güzel fırsattı benim için. Bir oyundu, kısa süreli idi; ama güzeldi. Sadece ebenin değil;…
Rahmetli Mümtaz Turhan’ın “Kültür Değişmeleri”[1] isimli eserini tamamlamasının üzerinden 50 yıl geçti. Öğrencisi rahmetli Erol Güngör, 1975’te düşünce dünyamıza “Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik”[2] isimli…
Uyandım, ne sıcak bir çay ne de buğusu üzerinde kahve ile uyku açma klişelerine girmedim. Günlerden pazartesi idi ama pazartesi sendromu şımarıklığına dair herhangi…
Her yanımız kayıplarda; eşler, dostlar, hemşehriler, yaşlılar, hastalar, yavrular, kadınlar, vatan evlatları… Ne çok gözyaşı ne çok üzüntü ne çok yokluğa kanıksama… Kimin evine…
O sabah o toplantı olmasaydı ve ben uyuya kalmasaydım, kalkmam gereken saatten bir saat geç kalkmış olmasaydım, perdeyi açmasaydım böyle bir manzarayla karşılaşmayacaktım. Tam…